lunes, 23 de noviembre de 2015

RESSENYA: Coses que no podrem evitar de Verónica Sánchez Orpella

3 comentarios:
 



Autor/a: Verónica Sánchez Orpella
Editorial: Columna
Edición: 2015
Páginas: 234
Género: Narrativa

Sinopsis
Coses que no podrem evitar és una novel·la que ens explica la història d’un adolescent de Barcelona que canvia la rutina quan el seu pare –figura intermitent en la seva vida– el convida a emprendre un viatge d’un any per Àsia. Empès per l’esperit aventurer de la pel·lícula Into the Wild, però també amb la sensació de descontrol vital típica de l’edat, el protagonista comença una travessia que el portarà per Rússia, Mongòlia, la Xina, el Tibet i el Nepal. Un periple que l’allunyarà de les dones de la seva vida, els referents més importants del protagonista, amb qui haurà de definir noves relacions a distància.

Sobre el autor/a
Verónica Sánchez Orpella (Barcelona, 1983), llicenciada en humanitats i periodisme en la UPF. Ha col.laborat amb El País, El punt i la revista Quimera. Actualment treballa com a professora de literatura a l'Aula Escola Europea.

Entre 2011 i 2012 va viatjar set mesos per Àsia (Rússia, Mongòlia, la Xina, el Tibet, el Nepal, Bhutan, el sud-est asiàtic i Nova Zelanda) i allà es va començar a gestar aquesta novel.la.

Opinión personal
Comença amb... "De l'afer a la biblioteca entre l'Helena i tu se'n va parlar durant setmanes. L'escola és, en aquest sentit, una petita escala de veïns."

Coses que no podrem evitar és una novel.la narrada a través de missatges llargs de correu durant el viatge que canviarà la vida del nostre protagonista, o potser, no? Qui sap?

Aquest viatge és també una forma de recerca personal i de trobar-se a si mateix, entre notes musicals, mil històries, referències a altres novel.les o pel.lícules, a més de reflexions entre línies que sempre ens ve bé profunditzar.

A més, vaig llegir aquesta novel.la durant dos viatges de tren, els quals feien que la narració cobrara més sentit i una cosa puc dir: he gaudit d'ella, perquè en molts moments m'he sentit identificada amb el protagonista (qué ara no recorde el nom i no disponc del llibre, ja que estic on estudie).

Comentar que sí que m'haguera agradat que l'autora haguera profunditzat en els llocs de visita, i descripcions més completes.

Dir que la forma de narrar Coses que no podrem evitar ha fet que se tornara una lectura més amena i directa, he simpatitzat amb tots els personajes que apareixen, cadascú a porta un parer diferent i a mesura que avança i amb les paraules del nostre narrador podem veure com evolucionen.

El final encara que previsible és el que tocava, i per a res m'ha decebut.

Acaba amb... "Tot va com ha d'anar. Tot va com ha d'anar, em sents? Vine, dóna'm la motxilla. Acompanya'm. És aquí. Aquí estaràs bé. Ara dutxa't, canvia't i baixa. Escoltarem música, soparem, beurem absenta i si vols fumarem herba nepalesa, regal del teu amic Vayid."


El millor, les reflexions.
El pitjor, falta de descripcions.

A mode de conclusió, Coses que no podrem evitar és una novel.la on trobarem un adolescent amb ganes de trobar-se a si mateix i que començara un viatge de recerca. Reflexions, missatges, històries i un fons que val la pena guardar dins nostre.


Nota: 3'75/5 Gràcies a Columna Edicions

3 comentarios:

  1. No m'agraden molt aquest tipus d'històries, encara que quan hi ha reflexions molt bones les sol llegir...Ho pensaré.

    ResponderEliminar
  2. A mi m'agraden molt aquests llibres on el protagonista fa un ''viatge'' que li ajuda a més a retrobar-se amb ell mateix, com sembla és el cas aquí.
    Penso que me'l emporto anotat.
    Petons!

    ResponderEliminar
  3. No conocia este libro asi que gracias por tu entrada, ya te sigo, y te invito al mip, besitos y nos leemos;)
    http://estoyentrepaginas.blogspot.com.es/

    ResponderEliminar

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff