miércoles, 11 de noviembre de 2015

RESSENYA: Mentiders de E. Lockhart

3 comentarios:
 


Autor/a: E. Lockhart
Editorial: Fanbooks
Edición: 2015
Páginas: 262
Género: Thriller Juvenil

Sinopsi
Cada estiu la Cadence Sinclair passava les vacances amb els seus dos cosins i el seu amor. Això era el millor de la seva vida. Fins que alguna cosa terrible va passar l’estiu que ella complia quinze anys i des de llavors la seva vida es va omplir de secrets. La Cadence no pot recordar els fets i la seva família s’entesta a ocultar-los-hi. Fins que l’estiu en què en fa disset, descobreix quina és la veritat...

Una exquisida i distingidafamília. Una illa en propietat privada. Una brillant noia ferida; un noi apassionat per la política. Un grup d’amics –Els mentiders– en què l’amistat es torna destructiva. … I si et pregunten com s’acaba, tu explica una mentida i ja està…

Sobre el autor/a
E. Lockhart és autora de diverses novel.les que han merescut l'aclamació tant del públic com de la crítica. Actualment viu a Nova York.

Opinió personal
Comença amb... "Benvinguts a la meravellosa família Sinclair. 
Entre nosaltres no hi ha cap delinqüent.
No hi ha cap toxicòman.
No hi ha cap fracassat."

Mentiders està dividit en cinc parts, narrades per la protagonista. Ens introduim de ple en la seua ment, en els seus records i les seues emocions. L'autora ha sabut realitzar un recorregut amb salts en el temps entre el present i el passat de Cadence i tots els seus dubtes i llacunes.

Cada part està dividida en capítols, els quals son curts, senzills de seguir i amens. Dir que conté reflexions sobre les cadenes invisibles que ens niguen, les famílies i els seus problemes interns, en com ens afecta com a persones, el tema de les herències, els diners, etc. Tot abordat d'una manera diferent, perquè hi ha un fet que no sabem, quin va ser, realment, l'accident que no recorda la nostra protagonista?

Poc a poc anem descobrint més dades i fets del passat de Cadence, de la seua família i els conflictes però també tots els sentiments que es passaren pel cos d'ella i com les afrontà.
Les descripcions són precises i el ritme de la trama és ràpid, a més atrapa per la forma en com està estructurat i narrat.

Pel que fa els personatges, l'evolució notable és la de Cadence, la veiem al transcurs de la trama com va canviant i trobant-se a si mateixa de nou i els records que va bloquejar després de l'accident. És un personatge que viu confós en el món el que li han creat després del fet que canvià la seua vida.
Els personatges secundaris formen part especial de la història de la protagonista, i són clau per a entendre tot el que succeí i el que sent.

En Mentiders tenim un final que, encara que havia enllaçat fets no m'ho esperava de certa manera, i m'encanta com l'autora ha sabut plasmar el caos de la ment, la tortura psicològica que la pròpia protagonista es fa a si mateix. Espectacular.

Acaba amb... "El meu nom complet és Cadence Sinclair Eastman.
Sofreixo migranyes. No puc sofrir els imbècils.
M'agraden els jocs de paraules.
Aguanto, resisteixo."


El millor, la protagonista i com l'autora la descriu al llarg de la trama.
El pitjor, no li he trobat res.

Com a conclusió, Mentiders és una novel.la ràpida de llegir amb una protagonista tan real i imperfecta com la vida mateixa amb un passat ocult que ha oblidat i el qual la tortura. Un thriller adictiu amb veu en primera persona i el caos d'una ment amb massa foscor.


Nota: 3'75/5 Gràcies a Fanbooks

3 comentarios:

  1. Li tinc moltissimes ganes a aquest llibre!! Segur que m'agrada molt.
    Petons!

    ResponderEliminar
  2. Sí, a mí també em crida molt l'atenció, el tenc ja entre els meus pendents

    ResponderEliminar
  3. Tengo ganas de leer esta novela, he visto un montón de reseñas sobre ella y cada vez me pica más el gusanillo. Por lo que cuentas creo que me puede gustar ;)

    Feliz viernes,
    ¡un beso!

    ResponderEliminar

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff