sábado, 21 de febrero de 2015

RESENYA: After II: En mil bocins de Anna Todd

3 comentarios:
 


Autor/a: Anna Todd
Editorial: Columna
Edición: 2014
Páginas: 639
Género: Romántica
Sinopsis
La Tessa s’acaba de despertar d’un somni. És conscient que tot era massa bonic per ser veritat… Serà possible tornar a somriure quan tot s’ha acabat? Ella i en Hardin semblaven fets l’un per l’altre, com dues ànimes bessones, però ell ho ha trencat tot en mil bocins. Com ha pogut ser tan ingènua? Després del que ha fet, en Hardin haurà de lluitar com mai per recuperar-la. Estarà preparat per fer-ho? Es pot perdonar tot?

Amb més de mil milions d’impactes, After s’ha convertit en el fenomen més gran de la història de la plataforma Wattpad. Ara arriba finalment el llibre –que aviat es convertirà en pel·lícula–, enriquit i amb contingut nou.

Sobre el autor/a
Anna Todd és una escriptora debutant que viu a Austin amb el seu marit, amb qui -superant tots els rècords-es va casar un mes després de graduar-se. Durant els tres cops que ell va ser mobilitzat a l'Iraq, ella va fer feines diverses i curioses, com ara vendre maquillatge o atendre el mostrador d'Hisenda. Àvida lectora i amant de les boy bands i les històries d'amor, l'Anna ha trobat una manera de combinar totes les seves aficions i és feliç vivint en un somni fet realitat.

Opinión personal
Comença amb... "No sento l'asfalt gelat a sota ni la neu que em cau a sobre. Només sento el forat que se m'acaba d'obrir al pit."

En mil bocins és la continuació d'After i ens trobem davant la relació d'altibaixos de Hardin i Tessa, uns personatges que en la primera part me van sorprendre per a bé i en aquesta segona part m'han decebut, tant un com l'altre.

Anna Todd segueix tenint bona pluma, descriptiva sense que resulte pesada i amb uns diàlegs que amenitzen la lectura.


"-Creus que un dia s'acabarà?-pregunto, i ell es gira.
-Què?
-El dolor-dic amb una veu que gairebé no se sent.
-No ho sé... però m'agradaria pensar que sí. El temps cura... gairebé totes les ferides-respon, i em faun mig somriure mig arrufament de celles molt reconfortant.
-No sé si el temps em curarà o no. Però sé que, si no em cura, no sobreviuré."

Moltes escenes m'han paregut repetitives, tanmateix tampoc m'han cansat fins a l'extrem d'odiar la novel.la. I algunes d'elles recauen en els tòpics de sempre... quina llàstima.

El desenvolupament de la relació amorosa és, com he dit abans, amb altibaixos però no com els piques que hi havia en la primera part, sinó d'enfadar-se i perdonar-se. Sobretot per part de Tessa, que totes les putades (parlant clar) que li fa Hardin li les perdona. 

"El seu rebuig fa mal, fins i tot ara. Sé que no hauria de ser aquí, no hauríem de fer això, però necessito més. Necessito més temps amb ell. Millor temps perillós i dolorós que cap temps.
Tant de bo no l'estimés, no l'hagués conegut.
Però el vaig conèixer. I l'estimo."

Hi ha moments que sí que són per a subrayar, ja que, Todd descriu molt bé les emocions, exemples són els que he ficat en aquesta ressenya, entre altres.

Bo, i sobre el final dir que m'ha resultat previsible i un poc precipitat. Tanmateix, continuaré amb la saga per veure que els passa a aquest parell.

"Per què era tan estúpid? Per què continuava tractant-la com una merda? És la primera persona que ha estat capaç de veure'm, de veure dintre meu, el meu jo autèntic, i la vaig tractar com una merda. Li donava la culpa de tot, quan en realitat era culpa meva. Sempre va ser culpa meva... fins i to quan no semblava que fes res malament, ho feia."




Acaba amb... "El que diu a continuació la Tessa ho diu tan baixet que és com un xiuxiueig, i veig amb perplexitat com li marxa tot el dolor de la cara. 
-Pare?"


Lo mejor, com descriu l'autora les emocions.
Lo peor, les escenes repetitives i els tòpics.

En definitiva, After II és la continuació de la relació amorosa de Tessa i Hardin, un poc fluixeta però que segueix atrapant amb la fluidesa de la pluma de l'autora. 


Nota: 3'75/5 Gracias a Columna

3 comentarios:

  1. Holaaa!
    Em fa gràcia la paraula "bocins"; jo no la utilitzo, així que per això em deu sonar estranya jajaj
    <3

    ResponderEliminar
  2. Hola! Te nomine a un booktag en mi blog: http://ellamentodelfenix2013.blogspot.com/2015/02/booktag-dentro.html

    ResponderEliminar
  3. Hola!! Me pasa como a Mar, la palabra bocins se me hace muy extraña jajajaja Pero tampoco se me ocurre otra forma para haber traducido el título...¿En mil trossets? XD
    Un beso

    ResponderEliminar

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff