miércoles, 3 de febrero de 2016

RESSENYA: Diamant blau de Care Santos

2 comentarios:
 


Autor/a: Care Santos
Editorial: Columna
Edición: 2015
Pàgines: 430
Género: Narrativa Històrica

Sinopsis
Diamant blau ens submergeix en el passat familiar durant les primeres dècades del segle XX, quan l'esplendor de la burgesia es contraposa a la convulsió social.

En Silvestre Pujolà és un home fet a si mateix que deixa enrere el seu passat rural per començar a treballar com a tintorer en una fàbrica tèxtil de Mataró a mitjan segle XIX. El seu afany de lluita el portarà més enllà de la seva destinació en conèixer la Teresa, una dona que donarà sentit a la seva vida plena de superacions constants.


Uns anys més tard, la Teresa Pujolà, la néta, recorrerà el camí invers en renunciar a la seva posició social per casar-se amb qui estima.

Sobre el autor/a
Care Santos (Mataró, Barcelona, 1970). Va estudiar Dret però des de ben jove va centrar-se en l'escriptura. Va treballar al desaparegut Diari de Barcelona i també a la revista Presència, d'El Punt Diari. Ha col·laborat a Catalunya Ràdio, COMRàdio i BTV. Ha obtingut els premis Gran Angular, Ramon Muntaner i Protagonista Jove amb les seves novel·les adreçades a lectors joves, un terreny en què és una de les autores més llegides del nostre país. Ha estat antòloga d'Un deu. Antologia del nou conte català. A Planeta va publicar fa dos anys la novel·la Habitacions tancades, que ha estat traduïda a tretze idiomes, incloent l'alemany, el francès, el suec, l'italià i l'holandès.

Opinión personal
Comença amb... "He passejat per molts cementiris, sempre buscant la memòria dels altres. Avui vinc a visitar la meva pròpia memòria. Amb una rosa blanca a cada mà."

Diamant blau és una novel.la que té salts en el temps en cada capítol, doncs ens trobem davant d'una història que conté diverses. Els seus capítols són curts i en ells trobem als diferents personatges que formen la trama.

Tanmateix, la major part del temps ens el passem en els primers vint anys del segle XX. La seua ambientació és més que perfecta i ens introdueix de ple en la societat de Barcelona. A més, el seu ritme és fluit i no cansa, doncs anem descobrint de manera detallada cada personatge i les seues històries.

Parlant dels personatges, cadascú d'ells és important en el desenvolupament de la trama. A més a més, estan dotats de una personalitat forta i que va madurant. Siga quina siga la seua època, els trobem i els veiem avançar.

Una trama amb secrets, amor i desamors, morts, història pel mig i misteris que descobrirem a través d'una pluma que relata amb calma però passió.

Pel que fa al final, tot queda ben nugat, i ens deixa un bon gust com la bona saga familiar que és.

Acaba amb... "El món ara és un altre, que la iaia ja no entén. Els escenaris, les persones, les ciutats, tot ha canviat.
Tret del rellotge. El rellotge encara és aquí, marcant el pas del temps."

El millor, els personatges i les descripcions.
El pitjor,  el principi un poc lent.

A mode de conclusió, Diamant blau és una història d'una família a través dels segles, records que fan que les persones mortes segueixen vives. Una pluma fabulosa, una Barcelona i uns personatges per descobrir.

Nota: 3'75/5 Gràcies a Columna

2 comentarios:

  1. He llegit altres noveles de l'autora, pero encara que aquesta sembla tractar una temàtica diferent, crec que vaig esgotar una mica el seu estil (un dels llibres el vaig haver de deixar a mitges perque no podia, literalment, seguir de com m'irritava la manera tan lenta d'avançar)
    Crec que el deixaré passar, però gracies per la teva ressenya :)

    besitos<3

    ResponderEliminar
  2. Tot i que altres llibres de l'autora m'han agradat, aquest no acaba de cridar-me l'atenció.

    ResponderEliminar

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff