domingo, 27 de enero de 2013

RESSENYA: Dues ratlles vol dir positiu de Joan Botta i Orfila

1 comentario:
 

(Siento decir que en las próximas reseñas no habrá foto de portada ni de autor/a, será por el mal tiempo y el internet no funciona como debería funcionar ya, así que nada... reseñas sin fotografías. Lo siento.)

Autor/a: Joan Botta i Orfila
Editorial: La Galera
Edició: 2012
Pàgina: 150
Gènere: Narrativa Juvenil

Sinopsi

En Jordi va començar a existir quan dues ratlles van indicar positiu. Un positiu del test d’embaràs que va trastocar per sempres les vides dels seus pares.
La seva infantesa va ser feliç i segura com la que poden oferir uns pares superats i estresats. L’adolescència va aportar-li els desitjos i els somnis.
La joventut, les ganes de menjar-se el món. La primera feina, les ganes de fugir del món i la manera de fer-ho ràpidament. La maduresa, la descoberta de les regles del joc i les ganes de guanyar-lo. La vida d’en Jordi transita seguint un guió fins al final indefugible.


Sobre el autor/a

Periodista maresmenc de vint-i-cinc anys, és llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra. Guionista del programa El café de la República, de Catalunya Ràdio.
Dues ratlles vol dir positiu és la seva primera novel.la, amb la qual debuta en el món literari i que ha merescut el premi Ciutat d’Olot 2011.


Opinión sobre la portada

La portada m’agrada molt, tal i com està distribuït el títol i la fotografia en blanc i negre.


Opinión personal 

Dir que, aquest llibre no és per a llegir una vesprada i au, és per a pensar i reflexionar sobre la vida i com aquesta és més curta del que ens pensem.

Joan Botta ens conta la vida de Jordi, des de que naix fins que mor, un final prou trist no per la mort si nó per com s’ha dut a terme. No vaig a desvelar res més.

No sols la recomane per a joves, també per als adults, crec que és una novel.la per a meditar cada capítol i pensar en la nostra vida, en la perspectiva que tenim sobre aquesta.

Un personatge un tant especial amb una vida corrent, una novel.la senzilla amb una carga de reflexions.


Nota:  7/10 Gràcies a La Galera

1 comentario:

  1. Pues no lo conocía, pero tampoco me llama mucho :)
    Gracies per la resseña!!

    besitos<3

    ResponderEliminar

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff