sábado, 21 de marzo de 2015

TRIRESEÑA: El corredor del laberint - Les proves - El remei mortal de James Dashner

1 comentario:
 

Autor/a: James Dashner
Editorial: Fanbooks
Edición: 2014
Páginas: 473 - 448 - 393
Género: Distopia
Sinopsis
El corredor del laberint
Quan en Thomas es desperta a l’ascensor, l’única cosa que recorda és el seu nom. Està envoltat de nois desconeguts que, com ell, tampoc recorden res del seu passat.
“Encantat de coneixe’t, cagafil. Benvingut a la Clariana”.
Més enllà dels imponents murs de pedra que s’aixequen envoltant la Clariana, hi ha el Laberint, sense límits i sempre canviant. Cada matí, en obrir-se les portes, els corredors busquen una sortida. Mai ningú ha sobreviscut una nit a dins. Llavors arriba una noia. La primera. I el missatge que porta és aterridor.

Les proves
Resoldre el Laberint havia de posar punt i final a tot. Prou enigmes. Prou variables. Prou córrer. En Thomas estava convençut que, desprès de sortir-ne, els clarians recuperarien la seva vida anterior.
Però cap d'ells no sabia quina era la mena de vida que els esperava.
Ara, el món exterior, devastat per les erupcions solars i socarrimat per un clima nou i brutal, s'ha convertit en un desert de terra erma on regna el caos. 
Als clarians no se'ls ha acabat córrer, ni de bon tros. En comptes de la llibertat, es troben davant d'una altra prova: travessar les Brases, a la part més castigada del món. Mentrestant, en Thomas no pot deixar de preguntar-se si guarda el secret de la llibertat en algun racó del cervell, o si continuarà vivint per sempre més a la mercè de CRUEL. 

El remei mortal
En Thomas sap que no es pot fiar de CRUEL. Li va robar els records i el va tancar dins del Laberint. El va deixar al caire de la mort tot abandonant-lo en el paisatge salvatge de les Brases. I li va prendre els clarians, els seus únics amics.
Ara, CRUEL diu que les mentides s'han acabat. Que han aconseguit tota la informació que necessitaven gràcies a les Proves i que deixaran que els clarians els ajudin amb una última missió: trobar el remei per a l'Erupció.

El que Cruel no sap, però, és que en Thomas ha pogut recuperar molts més records dels que es pensa i que en té prou per saber que no es pot fiar gens del que CRUEL li diu.

Sobre el autor/a
James Dashner (Geòrgia, 1972) viu a les Muntanyes Rocalloses amb la seva família. Ha treballat en el camp de les finances, però en els últims anys s'ha pogut dedicar a escriure a temps complet, que és el que realment li agrada.
És un amant de la lectura des de ben petit. Molts dels llibres que ha llegit, i les pel.lícules o els programes que ha vist, li han servit com a inspiració per a molts dels seus llibres. Per exemple, El corredor del laberint està inspirat en El joc d'Ender d'Orson Scott Card i El senyor de les mosques de William Golding.

Opinión personal
Feia temps que no llegia una trilogia que la devorara en tant d'entusiasme. M'ha tingut atrapada des de la primera pàgina de El corredor del laberint fins l'última de El remei mortal.

Sens dubte, James Dashner té una pluma exquisita per a descriure l'ambientació i crear un món nou, a més de transmetre diferents reflexions a través d'aquesta distopia i emocions pels personatges.

Pel que fa El corredor del laberint dir que es llig ràpidament, pels capítols curts i per la seua trama adictiva i que no deixen de passar coses. També inesperades!
Els personatges aquest primer llibre ja estan perfilats, tanmateix no del tot, deixem temps al temps i lectura a lectura, no?
Thomas, que és el protagonista és un jove que m'ha paregut aventurer i fort, les seues emocions són versàtils i això m'ha agradat.
En el primer llibre l'acció no para, està sempre present i això és un punt a favor, el ritme arriba a ser frenètic, no pots soltar-lo!
I el final resol molts dubtes però en deixa de nous, així que comences a mossegar-te les ungles per a veure com continua.

Seguidament, trobem Les proves, la continuació que segueix enganxant des d'un primer moment, i és que l'autor comença on va acabar i amb acció de la bona.
A més, hi ha tants girs inesperats... ¡ahhhh!
Amb els personatges, Thomas segueix afrontant-ho tot el que se li presenta davant, Newt és una persona admirable per a tindre com a amic i Minhos, què dir? bons moments! Tanmateix, no he empatitzat molt amb ells, una llàstima.
Tornen les preguntes i més dubtes, així que Dashner ens té pegats a les fulles d'aquesta trilogia una vegada més.

Finalment, El remei mortal és el tercer i últim llibre de la trilogia, el ritme segueix igual de trepidant, i he parat per tornar a rellegir, ja que hi ha coses que passen i et quedes, com? on estem? que ha passat? Tanmateix, bravo por l'acció que crea l'autor en les pàgines de la trilogia El corredor del laberint.
Sobre els personatges, tots han madurant moltíssim des del primer llibre i aixó és un altre punt a favor per a valorar, ja que, no són plans i actúen, decideixen i canvien.
El final es deixen diferents fils solts, cosa que no m'ha agradat. 

Lo mejor, pràcticament tot.
Lo peor, que no es deixa tot ben nugat al final.

En definitiva, El corredor del laberint és una trilogía plagada d'acció, amb personatges que evolucionen al llarg dels tres llibres. James Dashner crea un món nou que sorpren i atrapa des d'un primer moment.


Nota: 4/5 Gracias a Fanbooks

1 comentario:

  1. Ara el meu germà s'ha acabat la trilogía i diu que li ha encantat. Com la teva, no deix de llegir ressenyes positives, a veure si aviat m'hi poso!

    ResponderEliminar

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff