lunes, 1 de diciembre de 2014

RESENYA: After de Anna Todd

4 comentarios:
 


Autor/a: Anna Todd
Editorial: Columna
Edición: 2014
Páginas: 571
Género: Romántica
Sinopsis
Tessa Young és una estudiant universitària amb una vida senzilla, qualificacions escolars excel·lents, una mare que ho ha donat tot perquè pugui anar a la Universitat i un xicot dolç i perfecte amb qui planeja casar-se algun dia. El primer dia d'Universitat coneix a la Beth, la seva companya d'habitació, una noia completament diferent d'ella, amb tatuatges, minifaldilles ajustades i disposada a apuntar-se a totes les festes del campus. Encara que la Tessa no està disposada a alterar les seves rutines i el seu rendiment, es deixa convèncer perquè l'acompanyi a una festa. Allà coneixerà en Hardin, el "noi dolent" per excel·lència, tatuatges i mala vida... Aquest noi la treurà de polleguera constantment però també li despertarà sensacions que el seu xicot mai no li ha despertat. Ell canviarà tots els seus plans...i la seva visió de l'amor i el sexe.

Sobre el autor/a
Anna Todd és una escriptora debutant que viu a Austin amb el seu marit, amb qui -superant tots els rècords-es va casar un mes després de graduar-se. Durant els tres cops que ell va ser mobilitzat a l'Iraq, ella va fer feines diverses i curioses, com ara vendre maquillatge o atendre el mostrador d'Hisenda. Àvida lectora i amant de les boy bands i les històries d'amor, l'Anna ha trobat una manera de combinar totes les seves aficions i és feliç vivint en un somni fet realitat.

Opinión personal
Comença amb... "La universitat sempre m'havia semblat molt crucial, una part molt essencial del que mesura el valor d'una persona y determina el futur."


Què dir? No tinc paraules per a After, sincerament feia molt de temps que no disfrutava tant d'una novel.la juvenil.

Ho té tot. I la prosa de l'autora, fresca, amena y directa. Sense tabús. A més, Todd té una pluma especial per a fer personatges i situacions tan reals com la pròpia vida i en els quals ens podem sentir identificats, també es traslladen les emocions del paper a nosaltres.

He de dir, que no esperava açó, és més, tenia les expectatives prou baixes, ja que, tractant-se de un fandom de One Direction, que no m'agraden gens... doncs això. Però no hi ha absolutament res d'aquest grup, és una història completament diferent com l'havia imatginada.


"Aquella electricitat entre nosaltres torna a aparèixer, aquesta vegada més forta que mai. Per què em passa sempre això amb ell? Desconnecto la ment dels meus pensaments i m'agafo al seu coll per no caure"

Atrapa. Una vegada l'he oberta ja no he pogut parar de llegir. Els capítuls són curts i contenen molt de diàleg. 

A més, està narrada en primera persona per la protagonista, Tessa, una jove que al llarg de la novel.l ens anirà sorprenent cada volta més.

Encara que tinga alguns peros quant als personatges per alguns trets de les seues personalitats, crec que són peros possitius, ja que, les personalitats van madurant i canviat, i això és un tret favorable.

"Sap que sento alguna cosa per ell, ho ha de saber per força. Quin motiu podria tenir jo per mantenir aquest cicle tòxic entre nosaltres? Amb una por que no havia sentit mai, m'adono que encara que amb prou feines he reconegut els meus sentiments per en Hardin amb mi mateixa, els hi acabo de confessar, i li he donat la possibilitat d'esclafar-los. Més del que ja els ha esclafat. Sento que els meus murs comencen a esquerdar-se per la manera com en Hardin em mira i no ho puc permetre."

Pel que fa a la història d'amor de Tessa i Hardin m'agrada com l'autora avança lentament, descobrint-nos ambos personatges per a que desprès explotem les emocions. Todd se centra fundamentalment en la relació i l'evolució d'aquests dos. 

M'agradat moltíssim el pique que porten un i l'altre i com Tessa al llarg de la novel.la va aprenent a contestar-li. Les personalitats són molt diferents i els dos tenen un passat amarg que anirem vegen mentre anem llegint.

Sobre els personatges secundaris, hi ha moltíssims, i he de destacar a Landon.

Hi ha certs tòpics. Xica ingènua, sense experiència i amb un novio que actúa més com un pare, vestida amb faldilles llargues. Xic misteriòs, amb tatuatges que té problemes del control de les emocions, sobretot l'ira.

"Es pensa queno podria estimar-lo? No tinc cap explicació excepte que l'estimo. Em fa tornar boja, em fa enfadar més del que m'he enfadat mai, però pel que sigui m'he enamorat d'ell, molt."

El final és totalment obert i ho deixa tot en l'aire. 

Anem a per la segona part!

Acaba amb... "Em mira un moment amb preocupació, però veu que no té alternativa i diu <d'acord> quan entrem a l'autovia."


Lo mejor, la història en sí.
Lo peor, algunes reaccions dels personatges i alguns tòpics.

En definitiva, After és l'inici d'una saga que donarà que parlar, amb una forma de narrar directa però que transmet qualsevol emoció, uns personatges tan reals com 
qualsevol de nosaltres i una història d'amor que enganxa com una tela d'aranya. 

Nota: 4'25/5 Gracias a Columna

4 comentarios:

  1. Tiene muy buena pinta, tengo cada vez más ganas de leerlo.
    Un beso

    ResponderEliminar
  2. Les darreres ressenyes que he llegit el pinten com tu: genial. Així que tenc moltes ganes de llegir-lo

    ResponderEliminar
  3. Temía que em fora a cansar tates pàgines del mateix, pero per sort el vaig disfrutar moltísim! vull la segona parta ja!!! <3

    ResponderEliminar
  4. A mi cada vegada em crida més la atenció! No he llegit una mala resenya fins ara, algún motiu haurà jejeje
    Petons!

    ResponderEliminar

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff