jueves, 4 de julio de 2013

RESSENYA: Una cançó per a Susanna d' Àngel Burgas

1 comentario:
 

Autor/a: Àngel Burgas
Editorial: La Galera
Edició: 2008
Pàgines: 197
Gènere: Narrativa Juvenil
Sinopsi
«Em vaig horroritzar quan vaig sentir com en Raül descrivia la Susanna. La va anomenar boja, desequilibrada, amargada, freda, calculadora, falsa, hipòcrita, mig bruixa. La mare va callar tota l'estona. Ni un sol cop va aturar el meu germà quan aquest es rabejava en la Susanna. Va permetre que en Raül l'escorxés com si fos un porc el dia de la matança. Amb llàgrimes als ulls i la veu trencada, em va preguntar què passava a l'institut, què passava amb el grup de música, què passava amb en Raül.»

A la Barcelona més actual, els joves components d'un grup musical i els seus amics s'enfronten a situacions quotidianes i d'altres no tant: el descobriment del sexe, l'autisme produït per la tecnologia, el suïcidi induït... el retrat sense concessions d'una joventut molt real.

Sobre l'autor/a
Va néixer a Figueres (Alt Empordà) el 1965. Va estudiar la carrera de Belles Arts a Barcelona i la va ampliar a Berlín (Alemanya). Ha publicat relats per a adults ("Show", Proa, "Adéu", premi Mercè Rodoreda 2001, Proa, i "La fi d'Europa", La Magrana) i per a joves ("Petites històries del globus", Casals, "L'anticlub", "M.A.X.", "El club de la cistella", "Segon trimestre", "L'edat del despertar" i "Noel et busca", La Galera). Viu a Barcelona i dóna classes d'educació visual i plàstica a l'ESO i Batxillerat.

Opinió Personal
M'esperava molt més d'aquesta novel.la, m'ha decebut un poc. Ja havia llegit un altre llibre d'Àngel Burgas "NOEL et busca" el qual em va agradar pero amb aquesta no sé si ha sigut la forma de narrar o tanmateix els personatges que no m'acabat d'arribar.

La trama en sí està lligada i prou ben detallada, ens relata amb claretat i amb uns diàlegs fluits. A més de tractar temes que estan a l'ordre del dia.

Els personatges principals com són Raül i Susanna estan ben caracterítzats i els secundaris que fan que la trama cobre un poc més de vida també.

Per a acabar, el final m'ha sorprès i al mateix temps m'he quedat un poc petrificada...

En definitiva, Una cançó per a Susanna ens encontrem amb un món real, vides que poden ser les de qualsevol i amb un final desgarrador.  

Nota:  7/10 Gràcies a La Galera

1 comentario:

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff