lunes, 22 de octubre de 2012

RESENYA: Noet et busca d'Àngel Burgas

3 comentarios:
 

Autor/a: Àngel Burgas
Editorial: La Galera
Edició: 2012
Pàgines: 215
Génere: Thriller 

Sinopsis
L'Enric es desperta a l'hospital. No recorda gairebé res i només sent un dolor intens per tot el cos. Un desconegut afirma coneixe'l i haver compartit pis amb ell. Però tot i la desorientació és capaç de detectar que alguna cosa no va a l'hora... si no, perquè hi ha d'haver vigilància policial a la porta de l'habitació? Perquè el desconegut li escriu una nota on diu: «Noel et busca»? Perquè li diuen que té petits senyals de cirurgia facial?Només els imcomprensibles records que li retornen poden posar llum a totes aquestes incògnites abans que el passat no l'atrapi i l'engoleixi.

Sobre l'autor/a

Nascut a Figueres el 1965. Va estudiar la carrera de Belles Arts a Barcelona i la va ampliar a Berlín (Alemanya). Ha publicat relats per a adults ("Show", 1999, Adéu, 2002 -premi Mercè Rodoreda i premi de la Crítica Serra d'Or-, i "La fi d'Europa", 2006) i per a joves a La Galera ("L'anticlub", 2002, "M.A.X.", 2004, "El club de la cistella", 2007 -premi Josep M. Folch i Torres-, "Segon trimestre", "Una cançó per a Susanna", 2008 i "L'edat del despertar", 2012). Viu a Barcelona i dóna classes d'Educació Visual i Plàstica a l'ESO i el Batxillerat.

Opinió sobre la portada
La portada em recorda a una altra novela, a vosaltres? Em fa pena que utilitzen la mateixa portada per a diferents llibres, que no ha més fotografíes? dibuixos?

Opinió personal 
Noel et busca és una novel.la que et deixa amb la intriga fins al final. Totalment recomanable, se m'ha fet curta la història però com he dit abans et manté en vil fins a l'última pàgina.

Ens encontrem amb un noi que no recorda res del succeït, ha patit un accident, i dins del cotxe en el que anava havia més persones, totes mortes, també van encontrar droga. Que duia entre mans Enric?

Una trama que et deixarà sense paraules, almenys jo m'he quedat sense, et penses que és una cosa i és una altra molt diferent, vas sabent coses poc a poc i això et fa seguir amb la història. El passat jugarà males pasades al personatge principal, un passat molt fosc que ningú s'espera.

Els personatges estan molt bé personalitzats. Enric, és el protagonista principal, es un noi que abans del accident era una persona molt callada, que poques vegades ha parlat en el seu company de pis, Unai, però després d'aquest accident és comporta normal, xerra amb tots, fa noves amistats... L'Unai és un personatge misteriós, d'aquests que tenen una doble vida, no se si m'explique, et te enganyada durant gran part de la novel.la bo... fins al final millor dit, aneu amb compte amb ell. També coneixem a un personatge femení, Laura, ajudarà a l'Enric i d'això sortirà alguna cosa més.

Li vaig a posar sols un "però" l'autor haguera pogut profunditzar més la trama, traure partit als altres personatges que no he nombrat i a les situacions de risc, encara que, com he dit abans i repetiré en un moment, és una novel.la que et mantindrà intrigat/da fins al final.

Per cert, la novel.la sols l'encontrareu en català.

En conclusió, una novel.la adictiva, que et deixarà sense paraules amb un final inesperat que ni tu ni jo ens haguerem pogut imaginar. Un passat fosc i un present amb prou boira... tu decideixes si continuar o no.

Nota:  8'5/10 Gràcies a La Galera

3 comentarios:

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff